Σταθεροποιητικά κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση να ισορροπήσει μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων και έντονης μεταβλητότητας.
 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 827,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.159,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 1.068,82 μονάδες.
 
Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, με τα τεχνικά δεδομένα της αγοράς να μην διαφοροποιούνται, αλλά ούτε και αναμένεται κάποια εξέλιξη που να τη διαφοροποιήσει μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος. Αντ' αυτού σε επίπεδο τίτλων, εντούτοις, υπάρχουν εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα μεμονωμένα. 
 
Μεσοπρόθεσμα τώρα η πρόσφατη έξοδος της χώρας στις αγορές, μπορεί να ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη και να επακολούθησε μια μικρής έκτασης διόρθωση, ωστόσο δείχνει να παρέχει κάποια στήριξη στην αγορά. Και αυτό διότι σε ευρύτερο επίπεδο η έκδοση πενταετούς ελληνικού ομολόγου διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις εγχώριες επιχειρήσεις στην άντληση κεφαλαίων μέσα από την έκδοση εταιρικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές θα είναι διατεθειμένοι να τις χρηματοδοτήσουν με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο.
 
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ και η Eurobank στηρίζουν το θετικό πρόσημο καταγράφοντας κέρδη 2,11% και 1,04% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΕΕ, Jumbo, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Τιτάν, Σαράντης και Folli Follie. 
 
Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια υποχωρούν κατά 2,68%, με την Ελλάκτωρ να ακολουθεί με -1,19%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Φουρλής, Aegean, Grivalia και ΟΤΕ.