Στην περιοχή γύρω από τις 650 μονάδες κινείται ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 648,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια.

Απώλειες 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.726,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 766,49 μονάδες.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ευελπιστώντας πως οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ θεσμών και Αθήνας θα επιλυθούν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, ώστε να υπάρξει τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, κάτι το οποίο ωστόσο, με βάση τα σημερινά δεδομένα φαντάζει από δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με την αγορά όμως να δείχνει ότι θέλει να διαφυλάξει τα επίπεδα, εως ότου υπάρξουν εξελίξεις. Στο πλευρό της είναι οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Aegea, Σαράντης, Πειραιώς και ΟΛΠ, οι οποίες σημειώνουν κέρδη ανώτερα του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Grivalia υποχωρεί κατά 1,27%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Τιτάν, ΕΕΕ, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Folli Follie, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, διατηρούμενες άνω του τεχνικού ορίου του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,6 μονάδες βάσης στο 7,206% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης στο 8,150%.