Κατεύθυνση αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα τόσο της επόμενης δόσης όσο και του δημόσιου χρέους.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 781,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.071,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,44% στις 1.000,31 μονάδες.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για το επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης, ευελπιστώντας στην έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κομίζει μία νέα, βελτιωμένη πρόταση, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα είναι η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία αν και έδειχνε ότι είχε ξεπεράσει ελαφρώς τις αναταράξεις της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, έχει τώρα να αντιμετωπίσει σημαντικές ζημίες από την κατάρρευση του ορυχείου στο Αμύνταιο. Η μετοχή κινείται με απώλειες που φτάνουν το 6,22%.

Η Aegean υποχωρεί κατά 1,01%, ενώ χαμηλότερες του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς και η Eurobank σημειώνουν κέρδη 1,92% και 1,17% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Grivalia, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Λάμδα, Εθνική και Jumbo.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν μικρή μείωση, κινούμενες οριακά κάτω του τεχνικού ορίου του 6,00%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 2,8 μονάδες βάσης στο 5,978% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 12,5 μονάδες βάσης στο 5,161%.