Η Apple Inc. και η Google έχουν καταργήσει περισσότερες από 300 λεγόμενες δυαδικές αιτήσεις συναλλαγών από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα μετά από παρέμβαση της Αυστραλιανής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με δήλωση της τελευταίας, την Τρίτη.

Η ρυθμιστική αρχή των χρεογράφων της χώρας δήλωσε ότι υπέβαλε το αίτημα στην Apple και τη Google μετά από πολυάριθμες περιπτώσεις απάτης που αφορούσαν μη αδειοδοτημένους χειριστές των εφαρμογών, οι οποίοι ενθάρρυναν τους καταναλωτές να στοιχηματίσουν σχετικά με το αν θα αυξηθούν ή θα μειωθούν όργανα όπως οι μετοχές ή τα νομίσματα. Ενώ μερικές είναι νόμιμες επιχειρήσεις, σημειώθηκε έκρηξη σε προϊόντα χωρίς άδεια που λειτουργούν διασυνοριακά και δεν είναι προσβάσιμα από τις ρυθμιστικές αρχές τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένες από τις εφαρμογές "έχουν εξωφρενικές απαιτήσεις", δήλωσε ο Γκρεγκ Γιάνκο, επικεφαλής της ακεραιότητας της αγοράς στην Αυστραλιανή επιτροπή Κεφαλαιαγοράς "Υπάρχει ένα θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο με αυτά τα προϊόντα."

Μια εκπρόσωπος της Apple στην Αυστραλία υπογράμμισε τις πρόσφατα ενημερωμένες οδηγίες της εταιρείας για προγραμματιστές, οι οποίες απαγορεύουν ρητά όλες τις νέες εφαρμογές που διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση δυαδικών επιλογών, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις συζητήσεις της με τις αυστραλιανές αρχές.

"Αφαιρούμε εφαρμογές που παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Δεν σχολιάζουμε μεμονωμένες εφαρμογές ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google με έδρα την Αυστραλία.