Ο 23χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, συνελήφθη στο Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες πληροφορίες ισπανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην περιοχή Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ο οποίος φέρεται να είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τις πληροφορίες.

Ο 23χρονος ήταν ο μόνος από τον πυρήνα των τζιχαντιστών που έχει διαφύγει από το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο δράστης είχε φύγει από τη Λας Ράμπλας με τα πόδια προτού μαχαιρώσει αργότερα μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πάρει το αυτοκίνητό του για να διαφύγει.

Νωρίτερα, Ισπανοί δικαστές είχαν ζητήσει την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Αμπουγιακούμπ, ενώ η μητέρα του, η Χανού Γκανιμί, είχε καλέσει τον γιο της να παραδοθεί, λέγοντας ότι προτιμά να τον δει στην φυλακή παρά νεκρό.