Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων από σήμερα και η αγορά ζει με την ελπίδα να καταφέρει να αυξήσει τον τζίρο της κατά 5%.

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι καλοκαιρινές εκπτώσεις το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, κυμαίνονται συνήθως σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 7 δισ. ευρώ. Ο στόχος μετά την κατά μέσον όρο αύξηση κατά 1,8% του κύκλου εργασιών το καλοκαίρι του 2016, είναι φέτος οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να επιτύχουν μια ακόμα αύξηση κοντά στα επίπεδα του 5%. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη απόσταση από τους τζίρους των θερινών εκπτώσεων του 2008 αφού σύμφωνα με την ΕΣΕΕ ο τζίρος του δίμηνου Ιουλίου-Αυγούστου έχει υποστεί μείωση κατά 34,3%.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά στα οποία αναμένεται να κυμανθούν οι εκπτώσεις την πρώτη εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι μεταξύ του 40%-50% για τα είδη ένδυσης και υπόδησης, 30%-50% για τα είδη υπόδησης, 30%-40% αξεσουάρ, 25%-50% είδη σπιτιού και λευκά είδη, 30%-50% ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά. Έτσι ήδη από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ξεκινούν δυναμικά με υψηλά ποσοστά εκπτώσεων τα οποία θα αυξάνονται σταδιακά μέχρι και τις 31 Αυγούστου όποτε και θα πέσει η αυλαία τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

Επίσης, κατά την τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές.