Με «βαρίδι» τη Goldman Sachs οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται πτωτικά αυτήν την ώρα, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν σε 2,26 δισ. δολ. ή 5,15 δολ. ανά μετοχή, από 1,14 δισ. δολ. ή 2,68 δολ. ανά μετοχή πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν 27% στα 8,03 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της Goldman Sachs στα 5,31 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 8,45 δισ. δολ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Bank of America η οποία ανακοίνωσε κέρδη 4,86 δισ. δολ. έναντι 3,47 δισ. δολ. πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 41 cents υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι τα τοποθετούσαν στα 35 cents.

Κέρδη άνω του 1% σημειώνει η UnitedHealth μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα, ενώ η μετοχή της Johnson & Johnson χάνει πάνω από 2,5% έπειτα από τα χαμηλότερα έσοδα και παρά την αύξηση της κερδοφορίας α’ τριμήνου. Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Netflix, ενώ η κατασκευάστρια μοτοσυκλετών Harley-Davidson, ανακοίνωσε έσοδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στους δείκτες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 53,18 μονάδες (-0,25%) στις 20.582,12 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 2,91 μονάδες (-0,05%) στις 5.854,07 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 3,22 μονάδες (-0,15%) στις 2.345,77 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η UnitedHealth Group στα 168,66 δολ. με κέρδη 1,46 δολ. ή σε ποσοστό 0,88%. Ακολουθούν η McDonald's Corp. στα 132,28 δολ. με κέρδη 0,72% και η Wal-Mart Stores με άνοδο 0,48% στα 73,83 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Goldman Sachs (-3,59%), η Johnson & Johnson (-2,74%) και η Merck (-0,83%).

Φεύγοντας από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, οι εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, εντείνουν την αβεβαιότητα.

Τελευταία εξέλιξη η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου, αιφνιδιαστικά από την πρωθυπουργό Theresa May. Η ανακοίνωση βρήκε τις αγορές απροετοίμαστες προκαλώντας έντονη νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι γενικές εκλογές στη Βρετανία θα έλθουν μετά από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, με τον πρώτο γύρο να είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή στις 23 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν στο προσκήνιο, εν μέσω της έντασης με τη Βόρεια Κορέα και ενώ τα "βλέμματα" στρέφονται στη συνάντηση που θα έχει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Taro Aso. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe εξέφρασε τη στήριξή του στην αμερικανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως η άσκηση πίεσης είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της απειλής από τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Στην ατζέντα των μάκρο, ενισχυμένη κατά 0,5% ήταν η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Παράλληλα, πτώση 6,8% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο, αν και οι αιτήσεις για άδειες γνώρισαν αύξηση.