Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 850 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,65% στις 849,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 44,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.204,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,92% στις 1.127,54 μονάδες.

Στα οικονομικά της ημέρας, σε νέα έκθεσή της η Moody's, η οποία είχε αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Caa2 τον Ιούνιο, διαπίστωσε πως τα πολιτικά ρίσκα στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει και οι προοπτικές επιτυχημένης ολοκλήρωσης του προγράμματος διάσωσης έχουν αυξηθεί, ενώ βλέπει ανάπτυξη 1,5% για το 2017. 

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι οι πιστωτικοί δείκτες της Ελλάδας συνεχίζουν να βελτιώνονται, με την οικονομική ανάπτυξη να γυρίζει σε θετικό έδαφος και τα δημόσια οικονομικά να βρίσκονται σε πιο στέρεο έδαφος από ότι στο παρελθόν.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προσφέρει πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία και βελτιώνει το outlook των επενδυτικών εισροών.

Τα σενάρια για μία άμεση έξοδο στις αγορές ακόμη και στα μέσα της άλλης εβδομάδας, ενδεχομένως πριν τις λήξεις της 20ης Ιουλίου, εντείνονται τις τελευταίες ώρες, με την αγορά ήδη να λαμβάνει κάποιες επιλεκτικές θέσεις σε τίτλους που πιστεύει ότι θα επωφεληθούν από το παραπάνω σενάριο.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει ράλι της τάξεως του 7,14%, με την Αττικής να ακολουθεί με κέρδη 3,20%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Grivalia και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΛΠ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Jumbo και Τιτάν.
 
Στον αντίποδα, η Μυτιληναίος υποχωρεί κατά 1,31%, κατά την πρώτη ημέρα εισαγωγής των νέων μετοχών του, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie και Eurobank.