Και πάλι πάνω από τις 850 μονάδες βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό διάλλειμμα. Οδηγός της ανόδου υπήρξε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η ΔΕΗ. Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η έκθεση του UBS, η οποία δίνει περιθώριο ανόδου για τις ελληνικές μετοχές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το ζήτημα για τον Γ.Δ. μέχρι να σταθεροποιηθεί το τοπίο γύρω από την έκδοση του ομολόγου είναι η υπεράσπιση του επιπέδου των 845-850 μονάδων, ενώ για τον FTSE 25, ο οποίος έκλεισε στις 2,214 μονάδες, το μεγάλο τεστ θα είναι το διάστημα μεταξύ των 2.210 και των 2.190 μονάδων.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σε τυχόν ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, στην οποία καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τόσο η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα δημοσιεύσει αύριο το ΔΝΤ και η "γλωσσά" που θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο, όσο και στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την UBS οι επόμενοι καταλύτες που μπορεί να ανεβάσουν υψηλότερα τα ελληνικά assets είναι οι εξής: α) η οριστικοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE ή / και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, και β) ένα καλύτερο μακροοικονομικό αποτέλεσμα - που συνεπάγεται ισχυρότερη ανάπτυξη, βελτίωση του κλίματος, καλύτερη δημοσιονομική επίδοση και άρση των capital controls.

Στα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 853,54 μονάδες και υψηλό ημέρας τις 854,47 μονάδες, ενώ ανοδικά έκλεισε τόσο ο FTSE 25 με κέρδη 0,59% όσο και ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά κατά 1,14%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 59,428 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος ανήλθε στα 55,72 εκατ. τεμάχια. Ο τραπεζικός κλάδος πήρε τα ηνία της ανόδου με πρωταγωνιστή την Τράπεζα Πειριαώς η οποία έκλεισε με κέρδη 3,40% στα 0,2590 ευρώ, ενώ σημαντικά κέρδη στο +1,11% σημείωσε η Εθνική Τράπεζα κλείνοντας στα 0,3640 ευρώ, καθώς και η Εurobank η οποία ενισχύθηκε 1,01% στο 1,000 ευρώ.  Σταθερή έκλεισε η Alpha Bank στα 2,26 ευρώ.

Στο ταμπλό, από τον FTSE 25, οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν στα θετικά και εκτός από την Πειραιώς, ξεχώρισαν η ΔΕΗ με άνοδο 3,02%, η Lamda Development με κέρδη 3,11%. ο ΟΛΠ με άνοδο 1,4%, η Μυτιληναίος με κέρδη 1,4% και η Attica Bank με άνοδο 4,35%. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Σαράντης, Μότορ Οιλ και Grivalia Properties.