Τις εξελίξεις από το «μέτωπο» των διαπραγματεύσεων αναμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να «ξεκολλήσει» από το τεχνικό επίπεδο των 660 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 660,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.772,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 870,78 μονάδες.

Τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα και μοιρασμένα. Οι Grivalia και Folli Follie είναι οι δύο μετοχές με ξεκάθαρη θετική κίνηση, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια και ασταθή ανοδικά βήματα κάνουν οι Ελλάκτωρ, ΕΕΕ, Σαράντης, ΟΤΕ, Πειραιώς, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Jumbo επέστρεψε σήμερα στην πτωτική τροχιά υποχωρώντας κατά 1,41%, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Λάμδα, Motor Oil, Aegean και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή οι Εθνική, Alpha Bank, Βιοχαλκο, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νέος χρονικός στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ο Φεβρουάριος και το μόνο που έχει να περιμένει από το αυριανό EuroWorking Group είναι μια αποτίμηση της μέχρι τώρα κυβερνητικής προόδου.

Οι επενδυτές αναμένουν ένα «σήμα» από το αυριανό EuroWorking Group σχετικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης. Τυχόν θετική εξέλιξη θα παράσχει ισχυρή ώθηση στον Γενικό Δείκτη, «ξεκολλώντας» τον από τα επίπεδα των 650 - 660 μονάδων, ενώ αντίθετα, τυχόν αρνητικές ειδήσεις θα παρατείνουν την αβεβαιότητα και τη στασιμότητα.