Με στόχο την «κατάληψη» των 830 μονάδων ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προσδοκούν την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, αντιστεκόμενοι στο διεθνές, αρνητικό κλίμα.

O Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 829,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.160,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.055,31 μονάδες.

Το διοικητικό συμβούλιο του ESM συνεδριάζει σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την έγκριση του συμπληρωματικού μνημονίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Μόλις εγκριθεί η ελληνική συμφωνία, τότε το ESM θα δύναται να προχωρήσει και στην εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ.

Στο ταμπλό, η Grivalia σήμερα ανακάμπτει, κινούμενη με κέρδη 2,12%, μετά το χθεσινό placement από τη Eurobank, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΜΕΤΚΑ και Λάμδα να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Folli Follie, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, Εθνική, Motor Oil και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ημέρα διόρθωσης για την Ελλάκτωρ, η οποία υποχωρεί κατά 2,91%, με τις ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, ΕΕΕ, Σαράντης και ΟΛΠ να σημειώνουν απώλειες, χωρίς αυτές όμως να ξεπερνούν το 1%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν περαιτέρω βελτίωση, διολισθαίνοντας σε νέο χαμηλό οκτώ ετών. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 7,4 μονάδες βάσης στο 5,319%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διατηρείται σταθερή στο 3,648%.