Με πτώση ξεκίνησε η εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποδοκιμάζουν την απώλεια ακόμη μίας προθεσμίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,77% στις 639,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.706,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,38% στις 719,49 μονάδες.

Οι επενδυτές, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στο Eurogroup, αποτιμούν τη διαφαινόμενη απώλεια ακόμη μίας προθεσμίας για την αξιολόγηση. Πλέον, η επόμενη σημαντική ημερομηνία είναι η 7η Απριλίου, όταν και διεξάγεται η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών, στη Μάλτα.

Εθνική και Πειραιώς, με τις 3,6% απώλειες έκαστη ασκούν σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ και η Βιοχάλκο δέχεται πιέσεις, κινούμενη με απώλειες 2,27%. Άνω του 1% οι απώλειες σε Alpha Bank, Jumbo, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Eurobank και Τιτάν.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Grivalia, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Folli Follie, ενώ χωρίς μεταβολή παραμένουν οι Motor Oil, Λάμδα, ΜΕΤΚΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Μόνο οι ΕΕΕ και Σαράντης κινούνται θετικά στον FTSE 25, σημειώνοντας κέρδη 1,96% και 1,27% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν νέα επιδείνωση, διατηρούμενες άνω του τεχνικού ορίου του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 7,418% και του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 8,399%.