Με χαμηλό τζίρο και οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να θέτουν ως στόχο την υπεράσπιση του τεχνικού ορίου των 820 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,16% στις 818,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.141,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,61% στις 1.026,27 μονάδες.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2017, σενάριο το οποίο τροφοδοτείται και από τις χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Χθες, από το βήμα συνεδρίου του Economist, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Κλάους Ρέγκλινγκ άφησαν «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής της χώρας στις αγορές, ενώ αμφότεροι εξέφρασαν την πεποίθηση για ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 και το 2018.

Στο ταμπλό τώρα, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί, με τον ΑΔΜΗΕ, τη Βιοχαλκο, τη Λάμδα, τον ΟΛΠ και την Aegean να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Σαράντης, Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.

Στον αντίποδα, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Φουρλής κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμιά από τις τέσσερις να μπορεί να ενισχύσει την ανοδική της κίνηση πάνω από το 1%. Χωρίς πρόσημο είναι ακόμη αρκετές μετοχές, μεταξύ των οποίων οι ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Folli Follie.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν περαιτέρω βελτίωση, προσεγγίζοντας εκ νέου το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,2 μονάδα βάσης στο 5,436% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 13 μονάδες βάσης στο 3,990%.