Κάτω από τη ζώνη των 850 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν την έκθεση της Standard & Poor’s και να αναμένουν την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,25% στις 848,10 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος να ανέρχεται τα 11,4 εκατ. τεμάχια. Μικρή άνοδο σημειώνει τόσο ο FTSE 25 με κέρδη 0,25% όσο και ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύεται 0,1%.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε στην αναθεώρηση του outlook σε «θετικό» από «σταθερό» προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, θα συμβάλουν στη μείωση του χρέους και του κόστους εξυπηρέτησής του.

Μετά την εντυπωσιακή κίνηση στο φινάλε της Παρασκευής και μετά από μία πού "δυνατή" εβδομάδα για την Πειραιώς, τα βλέμματα παραμένουν ""κολλημένα" στις τράπεζες οι οποίες προς το παρόν εμφανίζουν μεικτή εικόνα. Η Alpha Bank ενισχύεται 0,44% στα 0,2600 ευρώ, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 0,75% στα  0,2670 ευρώ, ενώ ΕΤΕ και Eurobank υποχωρούν 0,54% και 1,09% στα 0,3680 και 0,9990 ευρώ αντίστοιχα.

Ελαφρώς θετική είναι η εικόνα και στον 25άρη, με  ΟΛΠ, ΕΛΠΕ, Attica Bank, Βιοχάλκο και Τιτάν και Μοτορ Οιλ να ξεχωρίζουν ανοδικά, ενώ πιέσεις εμφανίζονται σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Grivalia και Μυτιληναίος.