Γύρισε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αυτή την ώρα καταγράφει κέρδη κατά 0,03% στις 644,89 μονάδες ενώ ο τζίρος είναι στα 17,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36 εκατ. τεμάχια. 

Στα μακροοικονομικά της ημέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε κάτι οριστικό όσον αφορά την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την Ελλάδα. Η "πρόβλεψη” αυτή κυριαρχεί ατύπως μεταξύ των εμπλεκόμενων στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα και δεν αμφισβητείται. Συνδυάζεται δε με την εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός των τελικών αποφάσεων θα γίνει ορατός στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου στην καλύτερη περίπτωση.

Κέρδη 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.722,06 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,21% στις 720,72 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πωλητών, μετά και το -3,3% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα η Εθνική υποχωρεί κατά 5,24%, η Πειραιώς είναι στο -2,42%, η Eurobank στο -1,43% και η Alpha Bank στο -0,61%.

Εκτός του τραπεζικού κλάδου, Τιτάν, ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος σημειώνουν ήπιες απώλειες. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Grivalia. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Folli Follie, Jumbo και Aegean.

Έντονα ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, οι οποίες σημειώνουν κέρδη ανώτερα του 2%, με την ΕΕΕ να κερδίζει 3,25%.