Μικρά κέρδη εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επαφές του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 676,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.808,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,65% στις 774,07 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές, πρώτες επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, με στόχο την επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας για την αξιολόγηση και το χρέος. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει επαφές τόσο με τον Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ουάσιγκτον.

Το θετικό πρόσημο κυριαρχεί, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil και Βιοχαλκο να κινούνται λίγο πάνω από το +1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Εθνική, ΔΕΗ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, στο "κόκκινο" είναι οι τίτλοι των ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ, χωρίς όμως οι απώλειες τους να ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank και Λάμδα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται οριακά πτωτικά, παραμένοντας κάτω του τεχνικού ορίου του 7,00%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 3,1 μονάδες βάσης στο 6,682% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,5 μονάδες βάσης στο 7,288%.