Ανοδικά κινείται στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην «πρεμιέρα» της μετοχής του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 811,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.151,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,38% στις 1.061,85 μονάδες.

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, με τη μετοχή της πρώτης να κατακρημνίζεται κοντά στο 50% και τη μετοχή της δεύτερης να εκτινάσσεται κατά 9%. Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών εισήχθη με θεωρητική κεφαλαιοποίηση 491 εκατ. ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης έως την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ θα πραγματοποιείται με ελεύθερο όριο διακύμανσης και μειωμένη ονομαστική αξία κατά 2,12 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στις 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Sunlight, ενώ από 21 έως και 23 Ιουνίου θα «τρέξει» η δημόσια πρόταση για το ομόλογο του Μυτιληναίου.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τη ΓΕΚ Τέρνα, την ΕΕΕ, την Eurobank και τον Σαράντη να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Alpha Bank, Jumbo, Folli Follie, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 2,15%, ενώ μικρότερα του 1% είναι οι απώλειες σε Λάμδα, Φουρλή, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις, κινούμενες κάτω του τεχνικού ορίου του 5,70%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 1,6 μονάδα βάσης στο 5,687%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου καταγράφει μείωση στο 4,68%.