Ήπια ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκοντας για ακόμη μία ημέρα τους τίτλους εκείνους που θα το βοηθήσουν να συνεχίσει αθόρυβα και σταθερά την ανοδική του κίνηση. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,70% στις 668,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.791,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,95% στις 904,71 μονάδες.
 
Αθόρυβα και σταθερά το ΧΑ έχει αναρριχηθεί από τις 603 μονάδες στις 15 Δεκεμβρίου στις 667 μονάδες σήμερα, ήτοι κέρδη που ξεπερνούν ήδη το 10%. Μάλιστα, η άνοδος αυτή ήλθε χωρίς να ανέβουν σημαντικά οι συναλλακτικοί ρυθμοί, αλλά και χωρίς να διαφαίνεται μια απτή και αποδεδειγμένη πρόοδος στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα ακόμη και από τα επίπεδα που είχε βρεθεί στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, όταν και η κυβέρνηση είχε κλείσει την πρώτη αξιολόγηση.
 
Ο τραπεζικός δείκτης έλαβε και πάλι τη σκυτάλη της ανοδικής κίνησης, με τον δείκτη να έχει μοναδική αντίσταση στις 913 μονάδες. Παράλληλα, ο κλάδος της ενέργειας, με εξαίρεση την ΔΕΗ, έχει σημαντική ανοδική τάση. Ο FTSE 25 έχει αντίσταση στις 1.797-1.800 μονάδες και κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance. Κοντινή στήριξη στις 1.769 μονάδες και κύρια στις 1.760 μονάδες.
 
Στο μεταξύ η αγορά αναμένει το σημερινό EuroWorking Group να ασκήσει πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις (όσα έχει ή δεν έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση) για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση που σημειώνει εμφανή καθυστέρηση με κίνδυνο να τιναχθεί ο οδικός χάρτης (ένταξη σε QE - δοκιμαστική έξοδος στις αγορές) στον αέρα.

Η προοπτική της επιτάχυνσης της παραγωγικότητας της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι δίνουν στηρίγματα στην αγορά. Άκρως θετική είναι η παρουσία της Eurobank, η οποία ενισχύεται κατά 4,09%, με τη Βιοχαλκο να ακολουθεί με +2,07%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Motor Oil, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Aegean.
 
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Folli Follie, Jumbo, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης, ενώ αντίθετα ήπια πτωτικά κινούνται οκτώ μετοχές του FTSE 25, οι Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΕΕΕ, Λάμδα και Μυτιληναίος.