Το καινοτόμο προϊόν i-bank payband Visa της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο εγκαινιάζει στην ελληνική αγορά έναν νέο τρόπο ανέπαφων συναλλαγών, υλοποίησε η INFORM, μέλος του Ομίλου AUSTRIACARD AG.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας την ίδια λειτουργικότητα με μία προπληρωμένη κάρτα, το i-bank payband Visa είναι ένα βραχιόλι (wristband) από αδιάβροχο υλικό, το οποίο διατίθεται σε πολλά χρώματα με ενσωματωμένο ‘contactless chip' και επιτρέπει την πληρωμή σε οποιοδήποτε POS, με την ίδια ασφάλεια που παρέχουν οι κάρτες, αντικαθιστώντας τα μετρητά ή το πορτοφόλι.

Η τεχνολογία του chip είναι καινοτομία της AUSTRIACARD και η κατασκευή έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Βιέννης, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε στο Κέντρο Προσωποποίησης της INFORM στο Κορωπί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, ανέφερε ότι «με την αμέριστη υποστήριξη της INFORM καταφέραμε να είμαστε η πρώτη τράπεζα που παρουσιάζει αυτό τον πρωτοποριακό τρόπο πληρωμών στην ελληνική αγορά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η INFORM κατάφερε να υλοποιήσει ένα σύνθετο έργο και να μας βοηθήσει να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα καινοτόμο, εύχρηστο και ελκυστικό προϊόν για την πραγματοποίηση των αγορών τους».