Η Μίλαν έκλεισε ένα πολύ μέτριο 2016, κερδίζοντας από τη Γιουβέντους το ιταλικό Σούπερ Καπ. Ωστόσο, αυτή η επιτυχία της, που κανονικά θα έπρεπε να της δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να κυνηγήσει την «Κυρία» και στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεν θα συνδυαστεί από θεαματικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι που ξεκινά. Η Μίλαν δεν πρόκειται να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο, εάν δεν πουλήσει ποδοσφαιριστές, κι ένας λόγος είναι και το τεράστιο μπλέξιμο που υπάρχει στη διαπραγμάτευση μεταξύ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και των Κινέζων που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα.

Το ιταλικό συνδρομητικό κανάλι Sky Italia αποκάλυψε ότι στην αρχική συμφωνία, που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου, προβλεπόταν ότι η Sino-Europe Sports, η κινεζική εταιρία που θα αποκτήσει τη Μίλαν, θα αναλάβει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιούλιο, οπότε ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών.

Στη συνέχεια και μετά τους ελέγχους, οι Κινέζοι διαπίστωσαν ότι το οικονομικό άνοιγμα της Μίλαν θα φτάσει μέχρι τις 3 Μαρτίου, όταν και πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, τα 70 εκατ. ευρώ! Αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνονται στα 200 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ότι θα δώσουν οι Κινέζοι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι τον Μάρτιο και με τη μορφή τριών δόσεων (και μάλιστα άνευ επιστροφής σε περίπτωση που χαλάσει το deal), αλλά ούτε στα 320 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν για μετοχές που ανήκουν στην Fininvest, που είναι και ο κύριος μέτοχος της Μίλαν και είναι κι αυτή εταιρεία στην οποία ο Μπερλουσκόνι είναι πρόεδρος, αν όχι και βασικός μέτοχος.

Οι Κινέζοι, που έχουν δεσμευτεί να ξοδέψουν για μεταγραφές 350 εκατ. ευρώ στα πρώτα τρία χρόνια μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ομάδας, ζητούν το άνοιγμα να καλυφθεί από τον Μπερλουσκόνι, τη Fininvest και τους ιδίους, συνεισφέροντας ο καθένας από 33%. Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι τον Μάρτιο το ποσό αυτό θα είναι πολύ μικρότερο, διότι θα υπάρξουν πωλήσεις παικτών. Οχι ενισχύσεις, που περιμένουν οι οπαδοί...