Η χρονιά του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ολοκληρώθηκε καθόλου καλά. Κατάκοπος από τις συνεχόμενες νίκες που προηγήθηκαν, ελαφρώς τραυματίας, αφού η ταλαιπωρημένη του μέση πονούσε, και μπερδεμένος στο μυαλό, αφού είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του (οι κακές γλώσσες λένε εξαιτίας της Μαρίας Σαραπόβα), ο Σέρβος έχασε την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία του ΑΤΡ από τον σταθερό, αν όχι και θεαματικό Αντι Μάρεϊ. Ομως, παραμένει ο τενίστας με τους περισσότερους χορηγούς στον κόσμο κι αυτή την πρωτιά δύσκολα κάποιος θα του τη στερήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να φορά και να προωθεί τα ρολόγια της Seiko: οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για ακόμα τέσσερα χρόνια. Ο Σέρβος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η ιαπωνική εταιρεία, θέλοντας να τιμήσει την ανανέωση της συνεργασίας τους, θα σχεδιάζει τρία νέα ρολόγια που θα φέρουν την υπογραφή του! Η σειρά Τζόκοβιτς θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2017. Μέχρι τότε ο Σέρβος πρωταθλητής θα λανσάρει το νέο μοντέλο της εταιρείας, Seiko Astron GPS Solar, το οποίο, βάσει του συμβολαίου του, είναι υποχρεωμένος να φορά κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου και σε κάθε φωτογράφισή του με πολιτικά! Η ιαπωνική εταιρεία επίσης δεσμεύτηκε πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο της σειράς που θα φέρει την υπογραφή αλλά και το όνομα του αθλητή, το Novak Djokovic 2015 Seiko Astron SSE060, πριν από το επόμενο καλοκαίρι.

Επιπλέον, η Seiko δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρώην νούμερο ένα του κόσμου, το Novak Djokovic Foundation, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια στηρίζει τα παιδιά της Σερβίας που προέρχονται από φτωχές οικογένειες και έχουν προβλήματα αναπηρίας. Για την Ιστορία, οι δύο πλευρές προχωρούν μαζί από το 2014, όταν η Seiko πήρε τη θέση της ελβετικής Audemars Piguet, στο χορηγικό πρόγραμμα του Νόλε. Οι Γιαπωνέζοι του δίνουν 30% περισσότερα χρήματα από το τελευταίο συμβόλαιο που αυτός είχε με τους Ελβετούς!