Μετά τον Λίο Μέσι, έφτασε η στιγμή που θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την ισπανική Δικαιοσύνη και ο Κριστιάνο Ρονάλντο: η ισπανική κυβέρνηση κατηγορεί τον άσσο της Ρεάλ για φοροδιαφυγή 14 εκατ. ευρώ που αφορά την πενταετία 2010-2015. Τη σχετική δίωξη άσκησε εισαγγελέας της Μαδρίτης.

Αν ο 31χρονος επιθετικός καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι έτη (με αναστολή). Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», το οποίο, χρησιμοποιώντας στοιχεία που δημοσίευσαν οι χάκερς της ιστοσελίδας Football Leaks, αποκάλυψε ότι ο Ρονάλντο απέκρυψε 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, ο Παναμάς και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, από το 2009 έως το 2014. Ο εισαγγελέας της Μαδρίτης τον κατηγορεί για μόλις 14 εκατ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα.

Είναι πολλά αυτά τα χρήματα; Μάλλον όχι! Ο Ρονάλντο ήταν στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για δεύτερη χρονιά.

Για τη σεζόν 2016-2017 δήλωσε εισοδήματα της τάξης των 93 εκατ. ευρώ! Από αυτά τα 93 εκατ. τα 40 εκατ. προέρχονται από το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ (μαζί με τα μπόνους που εισπράττει από πωλήσεις φανέλας κ.λπ.), ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τις εταιρείες (π.χ., Nike, Tag Heuer, Herbalife, PokerStars) που συνδέουν το όνομά τους μαζί του, καθώς και από τις επιχειρήσεις που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, όπως η αλυσίδα ξενοδοχείων και η μάρκα ενδυμάτων και υποδημάτων «CR7». Αν έχει αποκρύψει μόνο 14, είναι συνεπέστατος φορολογούμενος...