«Πλεύση Ελευθερίας» είναι το όνομα του νέου κόμματος που παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο θέατρο Χυτήριο, η πρώην πρόεδρος της Βουλής παρουσιάζει τις ιδρυτικές αξίες και τους στόχους του νέου φορέα.

Σύμβολο του νέου κόμματος είναι το καράβι με έξι πανιά σε σχήμα «Δ» που συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει το παρών, μεταξύ άλλων, η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, η μητέρα και ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι ηθοποιοί Βάσια Παναγοπούλου και Χάρης Σιώζος, η πρώην υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη,  η ακτιβίστρια, Άυγή Βουτσινά που είχε πετάξει την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, δεν έκανε καμία αναφορά προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ζητάει να υπάρξει δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα πολλοί από τους παρευρισκόμενους της φωνάζουν "Καλό ταξίδι, με ανοικτή θάλασσα και ανοιχτούς ορίζοντες"