Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως η φιλία και η σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τον κ. Τσίπρα δεν θα μπορούσε ποτέ  να αποτελέσει λόγο να παραποιήσει την πραγματικότητα ή να πράξει αντίθετα με αυτά που πιστεύει και με αυτά που πρεσβεύει." Το θεωρώ βαθύτατα προβληματικό ένας πρωθυπουργός να καλεί τους φίλους του και τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεται με προσωπική σχέση να του συμπαρασταθούν στην καταστροφή του λαού", συμπλήρωσε. Η έκφραση "μαριονέτα των δανειστών" είναι ο ρόλος που επέλεξε ο Πρωθυπουργός και όχι μια κατηγορία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας."Επέλεξε να κάνει τον επιτετραμμένο των δανειστών εν Ελλάδι. Επέλεξε να εκφωνεί όλα τα αντίθετα από εκείνα που είχε υποσχεθεί και εξαγγείλει, επέλεξε να παίζει σε αυτό το κακοστημένο θέατρο, επέλεξε να κοροϊδεύει το λαό. Επέλεξε το ρόλο αυτό!"

Αναφορικά με το πώς χρησιμοποιήθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου ανέφερε: "Ήλπιζε σε ένα Ναι ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι, όμως δεν ήταν αυτή η στάση του τουλάχιστον στην μεταξύ μας συνεννόηση. Στην μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το Ναι. Φοβόταν ότι θα υπάρχει Ναι αλλά παρίστανε ότι θέλει το Όχι. Αποδείχθηκε ότι πόνταρε στο Ναι αποδείχθηκε ότι είχε προδρομολογήσει μια πορεία με βάση το Ναι. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να λέει «σας καλώ να αποφασίσετε κυριαρχικά εσείς και σας διαβεβαιώνω ότι θα σεβαστώ την ετυμηγορία σας όποια και αν είναι» και στο τέλος να καταπατά και να τσαλαπατά αυτό το Όχι.Ήταν διαφωτιστικό χθες το ντοκιμαντέρ του κ. Χατζηστεφάνου και του κ. Βατικιώτη «This is not a coup». Τα παιδιά λένε στο ντοκιμαντέρ ότι αυτό δεν είναι ένα στιγμιαίο πραξικόπημα, αυτό είναι ένα σύστημα δικτατορικό το οποίο επικάθεται πάνω στις ζωές μας. Ναι το είχε επικαλεστεί και στη συνέχεια αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος."

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνταγματική κατοχύρωση και τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης σχολίασε:"Η άποψή μου είναι ότι πάσχει η νομιμοποίηση της. Το έχω πει πάρα πολλές φορές για κάποιο λόγο έχει επιλεγεί να ανακυκλώνεται και να επαναλαμβάνεται η άποψη ότι δήθεν όλα σβήστηκαν το Σεπτέμβρη και ότι δήθεν ακόμη και ανατράπηκε το Όχι του δημοψηφίσματος, αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει μια ετυμηγορία λαϊκή πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν ανατράπηκε και αυτή τη στιγμή παραβιάζεται ξανά και ξανά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διάταξη, κάθε άρθρο, κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Αυτό επιπλέον σημαίνει ότι και η διάλυση της Βουλής για να παραβιαστεί αυτή η ετυμηγορία επίσης πάσχει."