Την περασμένη Δευτέρα το UNFOLLOW δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που αποκάλυπτε απόπειρες του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στην «υπόθεση Noor-1».

Κομβικό στοιχείο ήταν μια συνομιλία ανάμεσα στον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση αυτή, και τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Από αυτήν και από άλλα στοιχεία, προέκυπτε επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον Μ. Γιαννουσάκη λίγο πριν και λίγο μετά την άφιξη στον Γιαννουσάκη της αρμόδιας Εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, που προσπάθησε να του πάρει κατάθεση, αλλά και εκβιασμοί ώστε ο Γιαννουσάκης να προχωρήσει σε ενοχοποιητική κατάθεση για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε συνέχεια αυτού του ρεπορτάζ, δημοσιεύουμε σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ίδιος ο Μάκης Γιαννουσακάκης. Στη συνέντευξη αυτή επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την Εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Παράλληλα, η συνέντευξη αυτή περιλαμβάνει και τη διάψευση από τη μεριά του Μ. Γιαννουσάκη όσων του απέδωσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, και από τη συνέντευξη και από το ρεπορτάζ εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο και τον τρόπο που λειτουργούν ανακριτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί.

Επικοινωνήσαμε με τον Μάκη Γιαννουσάκη τηλεφωνικά. Ακούστε την ηχογραφημένη συνέντευξη παρακάτω: 

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφώνιση της συνομιλίας εδώ.