Λιγότερο από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς -μετά τη συνάντηση- φέρεται να δήλωσε ότι πήγε πολύ καλά.

Η απομείωση του ελληνικού χρέους, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα απασχόλησαν τη συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ στην οποία παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. 

"Η συνάντηση πήγε πολύ καλά, συζητήσαμε πως θα κλείσει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών. Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη ενημέρωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για προετοιμασία ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συζητήσουν τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την ελάφρυνση χρέους», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Επαφές με Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Σαπέν

Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει επαφές στην Ουάσινγκτον με τον Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μισέλ Σαπέν, προκειμένου να συνεχίσει τη διαβούλευση για τη συμβιβαστική φόρμουλα που επεξεργάζονται οι δανειστές για την υπόθεση του χρέους και του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει ως εξής:


Παρασκευή 21 Απριλίου 2017
09:30 Jeroen Dijsselbloem, Πρόεδρος του Eurogroup.
13:10 Wolfgang Schäuble, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
13:45 Michel Sapin, Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.


Σάββατο 22 Απριλίου 2017
13.40 Andy Baukol, Βοηθός Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
14.30 Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
17.15 Poul Thomsen, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.