Για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα μίλησε ο κ. Xu Lirong, πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited, στον απόηχο της πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνει ότι «μέσω της στενότερης συνεργασίας, η Ελλάδα μπορεί να έχει οφέλη από την αυξανόμενη επιρροή και ισχύ της Κίνας στην παγκόσμια αγορά, ενώ η ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιά θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας».

«Οι κινεζικές εταιρείες βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που υποστηρίζει και η κινεζική κυβέρνηση», προσθέτει, εξηγώντας επίσης πως στόχος του ομίλου είναι να καταστεί ο Πειραιάς το πιο ανταγωνιστικό λιμάνι στη Μεσόγειο. Παράλληλα αποκαλύπτει πως σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις από την κρουαζιέρα και τον σταθμό αυτοκινήτων μέχρι τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη αλλά και την ακτοπλοΐα.

Ο Xu Lirong, που υπέγραψε την Παρασκευή τη συμφωνία αγοράς του 67% του ΟΛΠ, είναι ο επικεφαλής ολόκληρου του ομίλου που προέκυψε από την πρόσφατη συγχώνευση της Cosco με την China Shipping.