Σταθερά περισσότερο φιλικός προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμη και για... success story, αν και φρόντισε ακολούθως να «μαζέψει» την αισιοδοξία του.

Όπως υποστήριξε αυτό που θα πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ότι μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευημερία, μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Δεν δίστασε να δώσει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις μέχρι τώρα κινήσεις της, δηλώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις και τις έχει εφαρμόσει σε πολλούς τομείς, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά εργασίας. Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα success story. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οδηγεί σε ολοκλήρωση των αξιολογήσεων και ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα στους επενδυτές ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Φυσικά, όμως, με δεδομένο τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για συγκεκριμένα ζητήματα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει κάνει πράγματα. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και αυτή η κυβέρνηση με τη φιλική πίεσή μας έχει προχωρήσει σε αυτές. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να κλείσει η αξιολόγηση», τόνισε ο Γάλλος επίτροπος.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, καθώς «είναι ένας θεσμός που αποτελεί εγγυοδοσία για την επιτυχία του προγράμματος. Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα».