Η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη να βγει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, να γυρίσει σελίδα από τη λιτότητα και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης, δήλωσε ο Ευρωπαίο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε πως η Κομισιόν «θα παραμείνει στο πλευρό του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης».

Ντομπρόβσκις: Προαπαιτούμενο για την επιτυχή έξοδο στις αγορές η εφαρμογή του προγράμματος

Σήμα προς τις αγορές στέλνει η έξοδος από την Διαδικασία Υπερβολικού Eλλείματος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις που εκτίμησε ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα στην έξοδό της προς αυτές.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 έθεσε ως προαπαιτούμενο για την επιτυχή έξοδο στις αγορές την εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. «Το πρόγραμμα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά αναφορικά με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Είναι σημαντικό τώρα είναι να μείνουμε σταθεροί στις δημοσιονομικές μας προβλέψεις που είναι 3.5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα του χρόνου και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επέτρεπε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» εποσήμανε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άμεσης δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, τόνισε ότι «η εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ παρέχει με βεβαιότητα επαρκή χρηματοδότηση για όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας», συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για τη βέλτιστη  προετοιμασία εξόδου της χώρας προς τις αγορές.