Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, και εξήρε τις προσπάθειες για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής» και παραδέχθηκε ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος». «Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο από το 2010 και είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να κοιτάζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση» συνέχισε.

Όσον αφορά τα επόμενα «βήματα», κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε, επιπλέον.

«Πρέπει να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας ειδική μνεία τόσο στην υλοποίηση των συμφωνηθείσων δράσεων, όσο και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Σχετικά με την γ’ αξιολόγηση, η οποία αναμένεται τον φθινόπωρο, ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία». «Χρειάζεται να παραμείνουμε στο “ποδήλατο” και να προχωρήσουμε» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ένα «λογικό επιτόκιο».

Παράλληλα, ο ίδιος εστίασε και στην ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνοντας ότι το Ταμείο «αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε «η Ελλάδα να στέκεται ξανά στα πόδια της μέσα σ’ έναν χρόνο» και «να ξαναγίνει ένα “κανονικό” μέλος της Ευρωζώνης».