Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη «με την οποία θα μπορούν να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου, σε όσες περισσότερες μηνιαίες δόσεις είναι δυνατόν» και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο θέμα της συλλογής των αποδείξεων, ανέφερε  ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις. Διευκρίνισε, όμως, ότι όταν θα θεσμοθετηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, δεν θα χρειάζονται αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα γίνονται με αυτό τον τρόπο.

Αναφορικά με το φλέγον θέμα του φορολογικού ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι τα ζητήματα της φορολογικής κλίμακας και του αφορολόγητου ορίου παραμένουν υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.  

Επίσης, για την διάταξη σχετικά με τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να λάβει ανάλογα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες, με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στο μέλλον.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι «ο αγώνας σε θέματα διαπλοκής είναι ενοποιημένος και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή».