Αναβλήθηκε για τις 16 Μαΐου στις 2 το μεσημερι η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways μετά από αίτημα του βασικού μετόχου της Τράπεζας Πειραιώς.

Να σημειωθεί ότι έχει περάσει ένας περίπου μήνας από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το ποσοστό που κατέχει η Πειραιώς στην HSW. Ωστόσο απόφαση δεν υπάρχει ως αναμενόταν καθώς αναμφισβήτητα τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η νέα διοίκηση της Τραπέζης Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου.

Το σταυρόλεξο πάντως της πώλησης έχει πολλές παραμέτρους καθώς η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να συνυπολογίσει, όπως αναφέρουν γνώστες των ακτοπλοϊκών θεμάτων, το πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης συνολικά. Άλλωστε η Τράπεζα με έμμεσο (ενέχυρα, ομολογιακό δάνειο, δανεισμό κτλ) ή άμεσο (μετοχική συμμετοχή) έχει λόγο και στου άλλους μεγάλους του κλάδου την ΑΝΕΚ και την Attica. Μια π.χ. πώληση στον ισχυρό όμιλο Grimaldi της HSWμπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακμαία παρουσία των άλλων παικτών όπου έχει οικονομική έκθεση η Πειραιώς.

Στο κλίμα αυτό η έκτακτη γενική συνέλευση, που ζήτησε η «Μινωικές Γραμμές» ως μέτοχος μειοψηφίας (έχει το 48,53% της HSW), με θέμα το αίτημα διαχειριστικού ελέγχου, θα πραγματοποιηθεί τελικά τον επόμενο μηνα.