Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες ίσως βρίσκονται πίσω από τη διαρροή της είδησης ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της φάκελο με προσωπικά και οικονομικά στοιχεία για αυτόν. 

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τραμπ τόνισε πως θα είναι μια «κηλίδα» στην ιστορία των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών αν βρίσκονται όντως πίσω από τη διαρροή.

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι ντροπή που οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν, λέγοντας πως άρρωστοι άνθρωποι συνέταξαν αυτήν την έκθεση. 

«Αν ο Πούτιν συμπαθεί τον Τραμπ, αυτό είναι ένα asset» σημείωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα έχει καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά δεν το γνωρίζει ακόμα. 

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία. Σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιτύχει ντιλ στη Ρωσία πολύ εύκολα, αλλά υποστήριξε πως δεν είναι κάτι που επιθυμεί γιατί θα αποτελούσε σύγκρουση συμφερόντων. 

Όσον αφορά την διαχείριση του επιχειρηματικού του ομίλου, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως θα την αναλάβουν οι δύο του γιοί, οι οποίοι δεν θα συζητούν τίποτα μαζί του. Όλα τα στοιχεία ενεργητικού του ομίλου θα μεταφερθούν σε καταπίστευμα και οποιαδήποτε συναλλαγή θα εποπτεύεται από ειδικό σύμβουλο, ο οποίος θα διασφαλίζει οτι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. 

Στο καταπίστευμα θα μεταφερθούν πάνω από 500 εταιρείες, με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 3,6 δισ. δολάρια.

Eν τω μεταξύ, ο κ. Τραμπ επισήμανε πως δεν πρόκειται να δημοσιεύσει τη φορολογική του δήλωση, λέγοντας πως οι μόνοι που ενδιαφέρονται για αυτήν είναι οι δημοσιογράφοι.