Μόνο το 21% θα ψήφιζε για καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την χριστιανοδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ ευθείας από τον λαό, σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ο κ. Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους. Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η κ. Μέρκελ και το 22% το SPD του Μ. Σουλτς. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά. Αντίθετα το εθνικιστικό δεξιό - ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου).

Το κόμμα «Η Αριστερά» θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης «Οι Πράσινοι» (Die Gruenen) και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.