Ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έρχεται στην Ισπανία.Ο Σλιμ θα κάνει επενδύσεις στη χώρα όπου έχουν επενδύσει και οι "συνάδελφοι" του δισεκατομμυριούχοι Τζορτζ Σόρος και Μπιλ Γκέιτς. Ο ίδιος ποντάρει στην ανάδειξη της εν λόγω Ευρωπαϊκής χώρας μετά από μια κρίση στον κλάδο της ιδιοκτησίας.

Ο Σλιμ, ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας δισεκατομμυριούχων του Bloomberg , έκανε μια προσφορά τον περασμένο μήνα στη Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC), που έχει τη βάση της στη Βαρκελώνη,μέσω του επενδυτικού ομίλου Inversora Carso . Η κίνηση αυτή ήταν η κορύφωση μιας σειράς επενδύσεων του Σλιμ, που ξεκίνησε το 2014 για να ενισχύσει τον ισολογισμό μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικες της Ισπανίας .

Ως μέρος της συμφωνίας , η Carso έκανε προσφορά και για την Realia Business SA, με έδρα τη Μαδρίτη, στην οποία η Fomento de Construcciones & Contratas SA κατέχει ένα 37% των μετοχών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο 76χρονος μεγιστάνας, που είναι γνωστός για την συνήθειά του να αξιοποιεί την πτώση των τιμών όταν επενδύει σε εταιρείες , βλέπει την ευκαιρία για να χτίσει καθώς η οικονομία της Ισπανίας ανακάμπτει μετά την κατάρρευση του κλάδου των ακινήτων, που άφησε τη χώρα με πλεόνασμα 1,4 εκατομμύρια σπίτια .

Η Ισπανία αναπτύχθηκε το 2015 με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ χρόνων, ξεπερνώντας τους "γείτονες" της στην ευρωζώνη, αφού υπήρξε σημαντική οικονομική ανάκαμψη.

Διατήρησε την ορμή κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους , επιταχύνοντας κατά 0,7%, με την ζήτηση των νοικοκυριών να θεωρείται δύναμη ανάπτυξης.

"Όταν ο Slim ήρθε για πρώτη φορά να επενδύσει εδώ, οι κατασκευές και τα ακινήτα ήταν στο χαμηλότερο τους σημείο. Τώρα στοιχηματίζει στην ανάκαμψη ", δήλωσε ο Κάρλες Vergara, καθηγητής δημοσιονομικής διαχείρισης στο Business School IESE στη Βαρκελώνη. "Αγόρασε σε μια καλή στιγμή και σε καλή τιμή , και αυτό που βρήκε στην FCC ήταν μια ενοποιημένη εταιρεία που μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο στον τομέα των κατασκευών, αλλά και στις αστικές υπηρεσίες."