Εάν η Deutsche Bank έφτασε να χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη τράπεζα του κόσμου, το οφείλει σε έναν άνθρωπο. Ο πρώην CEO της Ανσού Τζάιν ήταν εκείνος που γιγάντωσε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και την έβαλε στην πρώτη κατηγορία των παικτών της Wall Street.

Εκ των υστέρων, ο ινδικής καταγωγής τραπεζίτης μπορεί να θεωρηθεί και εκείνος που κατέστρεψε την Deutsche Bank, αφού το δικό του δημιούργημα, η μονάδα του investment banking, ευθύνεται για τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων που τελικά της επιβλήθηκαν για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του 2008.

Υστερα από αυτά, η είδηση της μετακίνησης του Τζάιν στην Cantor Fitzerald δεν θα μπορούσε παρά να γίνει πρωτοσέλιδο στον ξένο οικονομικό Τύπο.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή κατάφερε να αναδυθεί από τις στάχτες της, αφότου έχασε τα δύο τρίτα των εργαζομένων της στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, η Cantor βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και, όπως δηλώνει επισήμως, προσέλαβε τον Τζάιν για να τη βοηθήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Η αγορά ελπίζει ότι ο τελευταίος έχει πάρει ένα μάθημα από την άνοδο και την πτώση της Deutsche Bank.