Η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν ενισχύει τα ποσοστά της, παραμένοντας όμως πίσω από τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η Le Point, ο Μακρόν δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο με 24,5%, με τα ποσοστά του να υποχωρούν κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa.

Η Λε Πεν έρχεται δεύτερη με 23%, έχοντας ενισχυθεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν αλλά και ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσον εμφανίζονται να χάνουν μισή μονάδα έκαστος, στο 19%.

Ο Μακρόν φέρεται να επικρατεί άνετα της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δυο εβδομάδες.  

Τραμπ: Η επίθεση στο Παρίσι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι η δολοφονία ενός αστυνομικού στο κέντρο του Παρισιού θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή.

«Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανέχεται αυτό για πολύ ακόμη. Θα έχει μεγάλη επίπτωση στις προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία που κόστισε χθες βράδυ τη ζωή ενός αστυνομικού.