Η Φρανκφούρτη είναι η επιλογή της αμερικανικής Citigroup προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της και τις δραστηριότητές της στην ευρωπαϊκή ήπειρο στη μετά- Brexit εποχή.

Όπως ανακοίνωσε η Citigroup θα δημιουργήσει 150-250 νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία, ενώ πηγή με γνώση των εξελίξεων, αναφέρει στο Bloomberg ότι προτίθεται να διατηρήσει το Λονδίνο ως ευρωπαϊκή έδρα της.

Τα σχέδια της για τη Φρανκφούρτη αναμένεται να ανακοινωθούν στο διοικητικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας.

Όσο για τις νέες θέσεις εργασίας, μένει να αποφασιστεί αν θα καλυφθούν μέσω της μετακίνησης/μετάταξης ήδη εργαζομένων ή αν θα γίνουν προσλήψεις επί τόπου. Η ίδια πηγή αναφέρει πως μάλλον θα είναι ένας συνδυασμός και των δύο επιλογών.

Στη Φρανκφούρτη η Citigroup απασχολεί ήδη 350 εργαζομένους και αναμένεται να μεταφερθούν εκεί κάποιες από τις εμπορικές δραστηριότητες που τώρα πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, αν και η βρετανική πρωτεύουσα θα εξακολουθήσει να είναι η έδρα της τράπεζας για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Σε κάθε περίπτωση, η Φρανκφούρτη εμφανίζεται ως ο μεγάλος νικητής μετά την υπερψήφιση του Brexit, καθώς Standard Chartered, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group και Daiwa Securities Group την επιλέγουν ως ευρωπαϊκό τους ορμητήριο τις τελευταίες εβδομάδες.

Και Deutsche Bank ετοιμάζεται να μετακινήσει πολλά assets της εμπορικής κι επενδυτικής τραπεζικής που διατηρεί στο Λονδίνο, πίσω στην πατρίδα της τη Φρανκφούρτη. Πάντως, η Citigroup σκεφτόταν αυτή την επέκταση εδώ και μήνες και είχε θέσει στο μικροσκόπιο πόλεις σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία.

πηγη: bloomberg, newmoney.gr