Μετά τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Το ποσό που θα καταβληθεί φέτος στα οικονομικά ευπαθή νοικοκυριά με το επίδομα θέρμανσης θα είναι το ίδιο με πέρυσι, δηλαδή 105 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που εξετάζεται ωστόσο, είναι να διαφοροποιηθεί το ύψος του επιδόματος όχι μόνο με βάση το νομό, όπως ισχύει σήμερα, αλλά με βάση και το υψόμετρο της περιοχής στην οποία ζει το νοικοκυριό. Και αυτό διότι οι κλιματολογικές συνθήκες στις περιοχές διαφέρουν από περιοχές σε περιοχές λόγω του υψομέτρου.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να γίνει τεχνικά από τις υπηρεσίες πληροφορικής του ΥΠΟΙΚ. Αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται είναι να γίνει η κατηγοριοποίηση των δικαιούχων με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα και όχι με βάση τον νομό. Στην περίπτωση που κριθεί ότι δεν μπορεί να γίνει τεχνικά τότε δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.

Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους περίπου 700.000 δικαιούχους έως το τέλος Μαΐου του 2017.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με μέση τιμή από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 - 85 λεπτά.