Το αίτημα ενός μετόχου αρκούσε για να μεταβληθεί η μερισματική πολιτική της Jumbo, καθώς η διοίκηση της ανταποκρίθηκε σ’αυτό αυξάνοντας το στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης κι ενώ μόλις είχε εγκριθεί η διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή (αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο των 0,18 ευρώ), ένας μέτοχος έθεσε ερώτημα στη διοίκηση για τη δυνατότητα διανομής υψηλότερου μερίσματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jumbo κ. Aπ.Βακάκης μελέτησε για λίγο το θέμα, συμβουλεύθηκε τους συνεργάτες του, ήλεγξε ότι μπορεί να το υποστηρίξει νομικά και ταμειακά και πρότεινε τη διανομή 0,36 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση 2015-2016. Πρακτικά, η εταιρεία θα διανείμει συνολικά 48,981 εκατ. ευρώ από 36,736 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει. Το γενναιόδωρο μέρισμα σχολιάστηκε και ως προς τον υψηλότερο φόρο που θα πάει στα κρατικά ταμεία, δίνοντας αφορμή στον κ. Βακάκη να αναφέρει ότι «για να ανακάμψει το πτωχευμένο κράτος πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε. Να πάψουμε να κατανέμουμε και να πληρώνουμε όλοι».

Ως προς τις επιδόσεις του ομίλου ο κ. Βακάκης εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος συγκριτικά με λίγες μέρες πριν, όπου οι εκτιμήσεις τους σε παρουσίαση στην ΕΘΕ, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τάση παγίωσης της πτωτικής πορείας της αγοράς που άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου φαίνεται να αλλάζει. «Τις 4 τελευταίες ημέρες παρατηρείται άνοδος. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η αλλαγή τάσης" σημείωσε ο κ. Βακάκης, σπεύδοντας να σημειώσει ότι ο όμιλος διανύει τώρα το πλέον κρίσιμο τρίμηνο της χρήσης. Ανάφερε ενδεικτικά πως τον Οκτώβριο οι πωλήσεις ανά κατάστημα εμφάνιζαν πτώση 2,5% αλλά πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Επίσης στο τετράμηνο οι πωλήσεις κινούνται πάνω από τις ετήσιες προβλέψεις (4-7%) με Ελλάδα και Κύπρο να κυμαίνονται γύρω στο 4%.