Έτοιμος για το μεγάλο άλμα θα είναι ο όμιλος Μυτιληναίου με την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της εταιρικής δομής του, με τον οποίο μπαίνουν οι βάσεις για τη μελλοντική του ανάπτυξη, σημείωσε πριν από λίγο  ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Μυτιληναίος στη Γενική Συνέλευση όπου ολοκληρώθηκε  πριν από λίγο.

Η αρχή θα γίνει "με το μεγαλύτερο εταιρικό ομόλογο που θα συναφθεί άμεσα, μέχρι τέλος Ιουνίου, με το μικρότερο δυνατό επιτόκιο". Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση του συνόλου του δανεισμού του ομίλου μηδενίζοντας το χρηματοοικονομικό κόστος και δίνοντας στην εταιρεία μια δύναμη πυρός τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ για νέα  δανειοδότηση σε περίπτωση που θελήσει να επεκταθεί με εξαγορές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος "ο εταιρικός μετασχηματισμός δημιουργεί μια νέα δομή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση θέλουμε και να διευρύνουμε τους στόχους μας και τις επιλογές μας για εξαγορές". Ο μετασχηματισμός εξασφαλίζει μεγάλη εξοικονόμηση κόστους, ύψους 200 εκ. Ευρώ τα οποία προέρχονται, 50 εκ. Ευρω από εξάλειψη δικαιωμάτων μειοψηφίας, 50 εκ. ευρώ, 50 εκ.από μείωση χρηματοοικονομικού κόστους και 70 εκ. απο αποσβέσεις. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Ομίλου, εξετάζει επενδύσεις στην Αλουμίνιον Ελλάδος συνολικού ύψους 550 εκ. ευρώ, 400 εκ. ευρώ για τη δημιουργία δευτερης μονάδας παραγωγής αλουμίνας και 150 εκ. ευρώ για την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής αλουμινίου από τους 190 στους 250 χιλιάδες τόνους.

"Είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε corporate governance των καλύτερων στον κόσμο, θα έχουμε την εταιρική δομή και το καλύτερο μάνατζμεντ στην Ελλάδα", σημείωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας.

Μιλώντας για το μεγαλομέτοχο της εταιρείας πρόεδρο  η της fairfax Premier Watsa ο κ. Μυτιληναίος, αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό του για την εταιρεία και τις θετικές προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία, ο οποίος όπως ανέφερε έχει στοιχηματίσει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 5%.

Ειδική μνεία έκανε στους μετόχους της εταιρείας  που από το 2017 θα παίρνουν μέρισμα και είπε "έχω εκτίμηση ζωής γιατί τα δύσκολη στήριξαν την εταιρεία και κρατούσαν την μετοχή χωρίς να παίρνουν μέρισμα και περιμένοντας".

Μιλώντας για το χρέος είπε ότι δεν είναι το πρόβλημα το ίδιο το χρέος αλλά η αντίληψη που έχουν οι αγορές για το χρέος. Σχολιάζοντας τη στάση του Πρωθυπουργού σημείωσε ότι κακώς ανέβασε τόσο τον πήχη και την προσδοκία για τη μείωσή του.