Επενδύσεις πάνω από € 2 εκατ. για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Λαυρίου και επίσης για να δημιουργήσει  το δικό της στόλο στην Ελλάδα για εθνική διανομή, ένα έργο αξίας περίπου € 1 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η εταιρεία Ekol κατά τους προσεχείς μήνες. Η εταιρεία παρέχει μεταφορές από και προς την Ευρώπη, κυρίως οδικώς με συνδέσεις για περισσότερους από 15 προορισμούς, πολλές από τις οποίες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνο σε 48-72 ώρες. Χάρη σε αυτόν τον σύντομο χρόνο διέλευσης, η Ekol Ελλάδος βοηθά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των Ελλήνων επιχειρηματιών στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

O Δημήτρης Μπατάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ekol Ελλάδος, σημείωσε: «είμαστε παρόντες στην ελληνική αγορά εδώ και 5 χρόνια και ο κύκλος εργασιών μας το 2016 ήταν € 12 εκατ. Για το 2017 σχεδιάζουμε να υπερβούμε τα 15 εκατ. Ευρώ. Δεν βοηθάμε μόνο τους Έλληνες εισαγωγείς και εξαγωγείς ώστε να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, αλλά και την οικονομία μας». Το συνολικό ποσό που κατέβαλε στο κράτος η Ekol έως σήμερα για τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, τους φόρους μισθών και τον ΦΠΑ έφθασε τα € 2,5 εκατ.

 Η Ekol στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερα από 50 άτομα που έχουν εμπειρία στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σημειώνει αύξηση 25% κάθε χρόνο.

"Από τη στιγμή που η Ekol εισήλθε στην ελληνική αγορά, οι επενδύσεις στη χώρα ανήλθαν περίπου στα 5 εκατ. Ευρώ."

Ο κύριος Μπατάκης, πρόσθεσε, "σχεδιάζουμε να συνδέσουμε σιδηροδρομικά την Ευρώπη με τα λιμάνια του Λαυρίου και Θεσσαλονίκης και με τους τερματικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ασπροπύργου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Παρέχουμε εβδομαδιαία δρομολόγια προς την Κύπρο χρησιμοποιώντας τις δικές μας μονάδες (45’ εμπορευματοκιβώτια) και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία και στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας τα λιμάνια της Χάιφα και του Άσντοτ. Το γεγονός ότι θα αναπτύξουμε τις υπηρεσίες μας σημαίνει πλεονεκτήματα για τους πελάτες μας, όπως καλύτερος χρόνος διαμετακόμισης, περισσότερες συνδέσεις, μεγαλύτερη ευελιξία. Φέτος λάβαμε το Χρυσό Βραβείο για τις Συνδυασμένες Εμπορευματικές Μεταφορές μας στην κατηγορία Εμπορευματικές Μεταφορές & Freight Forwading πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας είναι σωστή"- πρόσθεσε ο

 Η Ekol Ελλάδος είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και με σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 6.000 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, που προσφέρει υπηρεσίες logistics, διεθνείς και εθνικές μεταφορές. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η Ekol θα επεκτείνει τις θέσεις της σε πολλές ελληνικές πόλεις που θα καλύπτουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και θα παρέχει άμεση εξυπηρέτηση μέσα σε 24 ώρες με δικό της δίκτυο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραφείο στο λιμάνι του Λαυρίου, κοντά στην Αθήνα, για τις της δραστηριότητες  των δικών της πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Τουρκία και την Ευρώπη μέσω του λιμένα της Τεργέστης στην Ιταλία.

Η Ekol  έχει εταιρείες σε 15 χώρες, διαθέτει περισσότερα από 5.500 φορτηγά, 6 πλοία Ro-Ro και χρησιμοποιεί 48 block τραίνα εβδομαδιαίως. Η Ekol Logistics πρόσθεσε την Ελλάδα στο δίκτυό της στις 4 Ιουλίου 2012.