Ο πρόεδρος του Ομίλου Alibaba, Τζακ Μα συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να συζητήσουν το πώς ο κολοσσός διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατ. νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μέσω της προσθήκης στην πλατφόρμα του ενός εκατομμυρίου μικρών και μικρομεσαίων αμερικανικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας την επόμενη πενταετία. Όπως υπολογίζει η Alibaba, καθεμιά εξ αυτών των εταιριών θα προσλάβει από έναν νέο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Alibaba είχε και στο παρελθόν αναφέρει ότι θα πρόσθετε περισσότερες μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις στις ιστοσελίδες της, όμως είναι η πρώτη φορά που ο Μα μίλησε για συγκεκριμένους στόχους μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, διάρκειας 40 λεπτών, που πραγματοποιήθηκε στον ομώνυμο Πύργο στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Alibaba κατέγραψε άνοδο 0,9% στα 94,72 δολ. κατά το χθεσινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη, ενώ πέρυσι σημέιωσε συνολική  άνοδο 8%.

Για μια «εξαιρετική συνάντηση» έκανε λόγο ο Τραμπ εξερχόμενος της συνάντησης, ενώ πρόσθεσε και ότι μαζί θα κάνουν σημαντικά πράγματα. Ο Μα χαρακτήρισε τον Τραμπ «έξυπνο» και «ανοιχτόμυαλο». Μετά τη συνάντηση, μάλιστα, στον λογαριασμό της Alibaba στο Twitter γράφτηκε ότι η εταιρεία «θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ βοηθώντας τις μικρές επιχειρήσεις της Αμερικής και τους αγρότες να πουλήσουν στην ισχυρή μεσαία τάξη της Κίνας που αριθμεί 300 εκατομμύρια πολίτες».