Κόλαφος για τον Πάνο Καμμένο ήταν η απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως μετά την μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του εκδότη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένου για απλή κακουργηματική εκβίαση. Η εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα όπως ζητούσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά για συκοφαντική δυσφήμηση . Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής για τα σύγχρονα δημοκρατικά δεδομένα σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου στα γραφεία της εφημερίδας ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης παρουσιάστηκε λίγο αργότερα αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου ακολουθήθηκε η τυπικά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία της σύλληψης.

Οι δύο δημοσιογράφοι θα δικαστούν αύριο Τετάρτη από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των δύο συνηγόρων τους.

Βορίδης: Χούντα της Αριστεράς-Καμία δίωξη για εκβίαση

Ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση Καμμένου από τις Αρχές κάνοντας λόγο για χούντα της Αριστεράς."Κατόπιν εγκλήσεως του κ. Πάνου Καμμένου κατά των Κουρτάκη και Τζένου, αντιστοίχως εκδότη και διευθυντή των Παραπολιτικών, η οποία μήνυση ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση και για απόπειρα κακουργηματικής εκβιάσεως, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη μόνο για τη συκοφαντική δυσφήμηση. Παραπέμπει την υπόθεση στο αυτόφωρο μονομελές, αύριο(Τετάρτη), όπου θα δικαστεί η υπόθεση. Αφήνω στην κρίση όλων σας το τι σημαίνει να κατατίθεται μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο τμήμα εκβιαστών - αυτό είναι πρωτοφανές το να κινητοποιείται η αστυνομία για να συλλάβει δημοσιογράφους - διότι αντιλαμβάνεστε πως αν για κάθε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας είχαμε αυτόφωρες συλλήψεις, η αστυνομία δεν θα έκανε άλλη δουλειά, θα έκανε μόνο αυτόφωρες συλλήψεις.

Και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι είδους προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή που έχει ο κ. Καμμένος, ο οποίος προφανώς λόγω της ιδιότητας τους, αντιμετωπίζει αυτή την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του κράτους. Βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα καθεστώς περιστολής συνταγματικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας, διώξεως δημοσιογράφων – βεβαίως αυτονόητο είναι ο καθένας έχει δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας του - αλλά καθόλου αυτονόητο δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σιδηροδέσμιοι επειδή εξέφρασαν απόψεις, που μπορεί αύριο να κριθούν ότι ήταν ορθές στο δικαστήριο" δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που επικαλείται ο υπουργός Άμυνας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος "έχει μια σφοδρή αντιδικία με τον κ. Κουρτάκη, καθώς ο ίδιος δεν ανέχεται τη δημοσιογραφική κριτική".

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση σε ποιο αδίκημα συνίσταται η απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, ο κ. Βορίδης είπε ότι κρίθηκε ότι δεν θεμελιώνεται για αυτό και δεν ασκήθηκε δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.Από την πλευρά του ο έτερος των συνηγόρων των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έκανε λόγο για δημοκρατική εκτροπή."Η σύλληψη δημοσιογράφων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, με την αυτόφωρη διαδικασία, προφανώς πλήττει την ελευθεροτυπία και κατά την άποψή μου είναι και μια σοβαρή δημοκρατική εκτροπή" ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων για τις συλλήψεις

Το σκηνικό της σύλληψης δημοσιογράφων μετά από μήνυση Υπουργού που θυμίζει καθεστωτικές αντιλήψεις τύπου Ερντογάν και Βόρειας Κορέας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση , κορυφαίων στελεχών των κομμάτων της, της ΕΣΗΕΑ αλλά και δημοσιογράφων ακόμη και φίλα προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ.Με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν τις πρακτικές των διώξεων που θυμίζουν εποχές επταετίας και κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει συνολικά θέση για τον τρόπο που επέλεξε να απαντήσει ο κ. Καμμένος στην δημοσιογραφική κριτική. Υπενθυμίζεται ότι τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σε ρεπορτάζ τους την προηγούμενη Παρασκευή είχαν αποκαλύψει ταξίδι του κ. Καμμένου μέσα στις γιορτές στις Αυστριακές Άλπεις γεγονός που προφανώς ενόχλησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του εκείνος διατύπωσε ισχυρισμούς περί κακουργηματικής εκβίασης οι οποίοι όμως δεν έγιναν δεκτοί από την αρμόδια εισαγγελέα.

Πηγή: parapolitika.gr