Με υπαλλήλους-ομήρους υπερχείλισε το Δημόσιο, καθώς το πάρτι προσλήψεων με κάθε τρόπο συνεχίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, η κυβέρνηση μη μπορώντας να προσχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λόγω του μνημονιακού περιορισμού, έχει δημιουργήσει φάμπρικα προσλήψεων-ρουσφετιών συμβασιούχων, προκειμένου να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες και ταυτόχρονα να αποκτήσει έναν κομματικό στρατό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις προσλήψεις συμβασιούχων χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ δημιουργεί μια νέα στρατιά δημοσίων υπαλλήλων με κυβερνητική εξάρτηση, αφού οι συμβάσεις που υπογράφουν έχουν διάρκεια από 6 έως 12 μήνες, με δικαίωμα ανανέωσης από την πλευρά του κράτους.  

Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114. Να σημειωθεί ότι μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 2.067.
Η αύξηση των προσλήψεων των συμβασιούχων ουσιαστικά ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο. Τότε οι συμβασιούχοι ανέρχονταν σε 53.842. Μέσα σε επτά μήνες αυξήθηκαν κατά 21.037 ή κατά 28,1%.

Ιλαροτραγωδία με τη φτωχή ΔΕΗ

Την ίδια ώρα εξηγήσεις στη Βουλή και μάλιστα άμεσα καλείται να δώσει πλέον η κυβέρνηση για την απόφαση πρόσληψης 2.388 υπαλλήλων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης έφερε πρώτος το θέμα στη Βουλή και με σχετική επίκαιρη ερώτηση προς το τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφήνει σαφείς υπαινιγμούς πως πρόκειται για κεντρική πολιτική απόφαση, η οποία «φορτώθηκε» στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων.  
 
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί.