Να σταματήσει η λιτότητα ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στις εφορίες νομού Αττικής και Κυκλάδων μέλη του οποίου έχουν από το πρωί αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος αναφέρει πως το επικοινωνιακό μπαράζ της κυβέρνησης δεν κατάφερε να «κρύψει» την πραγματικότητα για τα νέα μέτρα που έρχονται και η οποία λέει ότι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα του «εξευμενισμού» των δανειστών.

«Η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα σημάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Για κάθε 1.000 ευρώ μείωση του αφορολόγητου θα έχουμε ετήσια επιβάρυνση της τάξης του ποσού των 220 ευρώ και στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ η μείωση που θα επέλθει σε μισθούς και συντάξεις θα είναι της τάξης των 50 έως 60 ευρώ τον μήνα. Εξέλιξη που προφανώς και θίγει περισσότερο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και έρχεται να προστεθεί σε πλήθος αντίστοιχων μέτρων των προηγούμενων ετών (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις αφορολόγητου, αύξηση έμμεσων φόρων, χαράτσια κλπ)», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τους συνταξιούχους οι εφοριακοί τονίζουν πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, θα έρθει να προστεθεί και στη διαφαινόμενη μείωση τους μέσω της περικοπής ή κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Τέλος, οι εφοριακοί κάνουν λόγο για εγκληματική υποβάθμιση και συνεχή απαξίωση του ΣΔΟΕ, για διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών που προηγήθηκε της πλήρους εκχώρησης του ελέγχου αυτών στους δανειστές και κατηγορούν την κυβέρνηση για κατεύθυνση των ελέγχων κυρίως στους μικρoοφειλέτες και για ότι παρέχεται ιδιότυπη ασυλία σε μεγαλοφοροφυγάδες, λόγω «αδυναμίας» ελέγχου μεγάλων φορολογικών υποθέσεων οι οποίες οδηγούνται σε παραγραφή.