Σκληρή απάντηση στην DIGEA που με προκλητικό τρόπο επεδίωξε να υπερασπιστεί το σημερινό καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο και τους διαχρονικούς λαθραίους της ελληνικής τηλεόρασης, εμποδίζοντας παράλληλα, εντελώς αυθαίρετα και πραξικοπηματικά οποιαδήποτε νέα επένδυση, έδωσε η Άλτερ Έγκο, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη.

Η εταιρεία στιγματίζει το γεγονός ότι όλοι οι σημερινοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια (οπότε και δεν τους διαχωρίζει τίποτα νομικά και ηθικά από μια νέα τηλεοπτική προσπάθεια) , θέτοντας το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν η Digea, ιδιοκτησίας των παραδοσιακών καναλαρχών να επικαλείται η νομιμότητα, η οποία επί 28 χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης, αγνοείτο σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, η Άλτερ Έγκο σημειώνει:

«Με πολύ ενδιαφέρον αναγνώσαμε τις ιστορικές φράσεις που επέλεξε η διοίκηση της Digea, (δηλαδή οι εκπρόσωποι των 5 συστημικών καναλιών), ωστόσο δημιουργούνται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες στην περίπτωση της Ελληνικής τηλεόρασης;

Μήπως είναι αυτοί που επί δεκαετίες εκμεταλλεύονται δημόσια αγαθά χωρίς να πληρώνουν αντάλλαγμα στην Ελληνική κοινωνία, κοινώς «καταπατούν δημόσια περιουσία»;

Μήπως είναι αυτοί που επί δεκαετίες ασκούσαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να δανειοδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις;

Μήπως είναι αυτοί που επί χρόνια ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις προκειμένου να τους εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα;

Μήπως είναι οι υποκριτές που μιλούν για πλουραλισμό και πολυφωνία όσο αυτά εξαντλούνται στα δελτία ειδήσεων των δικών τους καναλιών ΚΑΙ ΜΟΝΟ;

Αν εννοεί αυτούς (που πολύ αμφιβάλλουμε) τότε βεβαίως σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρέπει να τους τρομοκρατήσει επιβάλλοντας τους νόμους του κράτους και της αγοράς.

Ποιοι πρέπει να ταραχτούν στην νομιμότητα;

Μήπως αυτοί που οργανώνουν μονοπώλια με την συνδρομή του κράτους και ουδέποτε λογοδοτούν στην ελληνική δικαιοσύνη;

Μήπως αυτοί που διατηρούν παράνομα συμβάσεις που έχουν λήξει, εις βάρος των δημοσίων συμφερόντων;

Μήπως αυτοί που παραπλανούν τον Ελληνικό λαό εκδίδοντας ψευδείς ανακοινώσεις;

Αν εννοεί αυτούς, τότε μπορεί να ταραχτεί και η ίδια η εταιρεία που ανέσυρε την φράση, καθώς νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία για το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της.

Οι συμβάσεις της Digea με τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν λήξει αυτοδικαίως λόγω λήξης της άδειας λειτουργίας τους ήδη από την 31/12/2015. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης άλλωστε το έχει πιστοποιήσει επανειλημμένα.

Ωστόσο η Digea έχει το θράσος να «απειλεί» ότι θα ταράξει κάποιους (άλλους!) στην νομιμότητα, όταν παρανομεί η ίδια εκπέμποντας τα τηλεοπτικά προγράμματα των μετόχων της άνευ νόμιμης σύμβασης, αρνούμενη να συμβληθεί με νέο «παίχτη» μήπως διασαλευτούν τα χρόνια κεκτημένα, ενώ παράλληλα παραπλανά τον Ελληνικό λαό με ψευδείς ανακοινώσεις».