Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο στη χώρα καταγράφοντας θερμοκρασίες- ρεκόρ.

Σήμερα Σάββατο ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ίσως αγγίξει και τους 45 με 46 βαθμούς.

Σπάρτη, Λάρισα, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η δυτική Αττική όπως η Ελευσίνα θα «ψηθούν» και σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καταγράφοντας τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.

Η ατμόσφαιρα αμανένεται να είναι αποπνικτική αφού οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Τη νύχτα επίσης η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με το θερμόμετρο να μην πέφτει κάτω από τους 31 βαθμούς.

Πάντως από αύριο και από τα δυτικά προβλέπεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από Δευτέρα.

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος καιρός και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται το Σαββάτο 1 Ιουλίου 2017. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 42 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 40, στη Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο από 22 έως 42 και τοπικά έως 43, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 38, και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 40 ενώ τοπικά στην Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 42 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο νοτιανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 29 έως 43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς.

Καμίνη χθες η χώρα

Χθες το μεσημέρι στην Ελευσίνα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας τους 45,3. Θερμοκρασία που ήταν η υψηλότερη χθες σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης οι υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χθες ήταν

Λάρισα 45°C, Σπάρτη 44°C, Λαμία 44°C, Καλαμάτα 43°C, Χανιά 42°C

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στην Περιφέρεια Αττικής

Κατά τη θερινή περίοδο λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες - καύσωνας).