Στα χνάρια του προηγούμενου διαγωνισμού Παππά κινείται η σημερινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με το σύνολο του τιμήματος για την απόκτηση των επτά τηλεοπτικών αδειών να ανέρχεται στα 245 εκατ. ευρώ.     

Οπως αναφέρει η επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, επιβεβαιώνοντας τον υπουργό, κόντρα στη θέση της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου φάσματος, αλλά και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, που ανέφερε ότι το φάσμα «αντέχει» ως 16 εθνικής εμβέλειας κανάλια.

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό Παππά, είχαν επικρατήσει τέσσερις εταιρίες (ΣΚΑΙ, Ομιλος Καλογρίτσα, Ant1, Alter Ego) προσφέροντας συνολικά 246 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες.