Έρευνα από την εισαγγελία Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε κατάθεση ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης για την υπόθεση Καμμένου.

 

Η έρευνα ξεκίνησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πειραιά, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες του εφοπλιστή, όπως ο ίδιος τις διατυπώνει στη μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μαρινάκης επικαλείται σειρά στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο ίσοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να τον στοχοποιήσει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1.

 

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, ενώ το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του εφοπλιστή, ο οποίος στρέφεται σε βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για να τον εμπλέξει στην υπόθεση του Noor1.

Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας εντοπίσει ευθύνες πολιτικών προσώπων, τότε θα διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

Πηγή: parapolitika.gr